Cijfers

cijfers

Met een oppervlakte van ongeveer 2000 hectare, is de gemiddelde productie van het gebied 65000 hl.
Rode wijnen maken ongeveer rond de 60 procent van dit totaal roséwijn 17% en 19% van de witte wijnen; 

de overige 4% wordt in beslag genomen door de zoete wijnen (Garnacha en Muscat druiven).
Van de erkende wijn productie in het gebied doet, is 50% flessen verkocht  ongeveer 4 miljoen flessen per jaar. 
De externe markt is meer variabele. 

Momenteel Empordà wijnen worden geïntroduceerd in nieuwe markten; ongeveer 5% van de productie wordt geëxporteerd, 

vooral naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Konink rijk, België en Denemarken.

spaanse wijn

Huidige cijfers:
Gebied onder de wijn stokken: 2020,17-ha
Aantal wijn telers: 423
Aantal bodegas: 45
Aantal wijn bodegas: 42
Aantal botteling bodegas: 41
Totale opbrengst (HL) 2008: 64.635 beschermd gebied wijn opleveren (HL) 2008: 52.148 hl
Flessen wijn verkoop 2007/2008: 26.571,51 hl
Flessen wijn export verkoop 2007/2008: 3.694,41 hl 

Pagina 8 van 9