De Wijnen

spaanse wijn

De rode wijnen zijn van hoge kwaliteit, full-bodied, goed gestructureerde en harmonieus, soms met 
toegevoegde tinten dankzij de zorgvuldige veroudering. 
Deze reserva en crianza wijn beschikken over speciale aromatische notities. 
Ze zijn complex, met een subtiele geur en een hint van kruiden, altijd het behoud van de aroma's van het fruit 
en wijn stokken. In de mond, ze zijn vol, smakelijke en aangenaam. 

Verse en smakelijke witte wijnen zijn uitgewerkt met autochtone rassen en andere interne variëteiten van hoge kwaliteit. Rosé wijnen zijn ook gemaakt met een welomschreven kersen kleur, geweldige persoonlijkheid, 
een delicate aroma, fris met een matig alcoholgehalte. 

Een specialiteit van het gebied is de Garnatxa de l´Emporda, 
een natuurlijk zoete wijn geproduceerd uit de Garnacha druif. Full-bodied, met de smaak van de druif, volwassen, warm en glad — deugden, waardoor het de ken merken van een uitzonderlijke dessert wijn, 
samen met de zoete wijn van het gebied, de Moscatell de l'Empordà. 

De biologische wijnen, de geestrijke wijnen geproduceerd uit druiven van overrijp en mousserende wijn, 
ronden het wijnen die zijn uitgewerkt in de Empordà.



Alcohol Content of DO EMPORDÀ Wines

Type of Wine

Alcohol Content (% vol.)
Alcohol Content (% vol.)

White  11 - 15

Crianza wines 12 - 15

Rosé 11,5 - 15 

Crianza wines 12,5 - 15 

Red11,5 - 15 

Crianza wines 12,5 - 15 

Slightly sparking 9,5 - 13 

Sparkling 10,5 - 12,5 

White Mistelle  15 - 18 

Red Mistelle 15 - 20 

Garnatxa de l’Empordà  15 - 20 

Moscatell de l’Empordà 15 - 18 

Wine from over-ripe grapes 15 - 22 

Pagina 6 van 9