Control

spaanse wijn

In 1975 gehecht aan het ministerie van landbouw de Empordà-Costa Brava benaming van oorsprong voor wijn 
van de Empordà (orde van 19 mei 1975, gepubliceerd in het Spaans officiële staats blad (BOE) nr. 153 op 27 juni). 
Dit was een officiële erkenning dat na vele jaren van werk, de wijnen hadden bereikt het niveau van kwaliteit 
en prestige nodig om te concurreren in de wijnmarkt met wijnen uit andere gebieden doen.
Dit is een al lang bestaande doel van de wijn boeren van de wijk, die de wettelijk registratie proces in de 
vroege jaren zestig begonnen de niet aflatende resolutie voor de wijnbouwers en bottelaars van het gebied 
was een beslissende factor in dit proces. 
De Empordà benaming van oorsprong wordt goedgekeurd met ARP/63/2006 van de order, op 16 februari, 
die is gepubliceerd in het Publikatie blad van de Generalitat van Catalonië (DOGC) n ° 4585 op 3 maart 2006, 
overeenkomstig de akte van de Catalaanse vallen.

spaanse wijn do control

De Control Board, belast met ervoor te zorgen dat regels en voorschriften voor de productie en 

vinificatie processen worden uitgevoerd, garandeert de herkomst en kwaliteit van de wijnen van de Empordà DO. 

Het bevordert ook de technische onderzoek met een focus op de verbetering van de kwaliteit van de wijn bereiding. 
Ook verricht de Control Board belangrijk marketing activiteiten voor de-wijnen, zoals de wijn oogst 
Fiesta de la Vendimia del Empordà, de jaarlijkse wijn beurs in Empordà dat aan het begin van september in Figueres, enzovoort plaatsvindt. 

Deze activiteiten gericht op het bevorderen van de aanwezigheid van Empordà wijnen aan gastronomische en culturele en toeristische evenementen. 

Pagina 7 van 9